Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Jarní prázdniny na českobudějovické hvězdárně

Jarní prázdniny na českobudějovické hvězdárně

Hvězdárna a planetárium České Budějovice
Hvězdárna a planetárium České Budějovice
Hvězdárna a planetárium v Českých Budějovicích pro Vás připravila na období školních prázdnin od pondělí 12. března do pátku 16. března 2012 zábavný a poučný program nejen pro děti.

Program:

Pondělí 12. března 10.00: Vesmír pro mrňata
Jak je to v pohádce? A jak je to ve skutečnosti? Pořad pro nejmenší ve věku od 3 do 6 let představí dětem vesmír formou velkoplošné projekce plné pohádek. Pohádky jsou doplněny skutečnými záběry vesmíru. Pořad je komentovaný lektorem a bude probíhat v kinosále HaP.

Úterý 13. března 20.00: Jarní hvězdy
Pořad v planetáriu pod umělou hvězdnou oblohou Vám představí putování Slunce, Měsíce a planet po hvězdném nebi. Poznáte také souhvězdí naší oblohy, která jsou aktuálně viditelná na nočním nebi. 21.00: Večerní pozorování (pozorování planet, mlhovin). Pouze za jasného počasí!

Středa 14. března 13.30: Jarní hvězdy
Pořad v planetáriu pod umělou hvězdnou oblohou. Představíme Vám putování Slunce, Měsíce a planet po hvězdném nebi. Poznáte souhvězdí naší oblohy.

Čtvrtek 15. března 16.30: Jarní hvězdy
Pořad v planetáriu pod umělou hvězdnou oblohou, který je určen především pro rodiče s dětmi.

Pátek 16. března 10.00: Jarní hvězdy
Pořad v planetáriu pro děti od 5 let.
13.30: Jak to dělaj kosmonauti
Zábavný a poučný pořad o životě kosmonautů na orbitální stanici pro děti od 7 let bude probíhat v kinosále HaP. Pořad s velkoplošnou projekcí je doplněn komentářem lektora.

Výstava "Hvězdy a růže aneb Hvězdářství za časů posledních Rožmberků" je instalována ve výstavní hale HaP, Výstava je volně přístupná v otevírací době HaP.

Hvězdárna a planetárium České Budějovice
Zátkovo nábřeží 4, 370 01 České Budějovice
Telefon: 386 352 044 nebo 380 123 333 (VoIP)
E-mail: hvezdarna@hvezdarnaCB.cz
Web:
www.hvezdarnaCB.cz




O autorovi



16. vesmírný týden 2024

16. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 15. 4. do 21. 4. 2024. Měsíc bude v první čtvrti. Rozloučili jsme se s kometou 12P/Pons-Brooks. Z Ameriky dorazily zprávy i fotografie o úspěšném pozorování úplného zatmění Slunce i dvou komet během tohoto úkazu. Aktivita Slunce se konečně opět zvýšila. Proběhl také poslední start velké rakety Delta IV Heavy. SpaceX si připsala rekord v podobě dvacátého přistání prvního stupně Falconu 9. Před deseti roky ukončila dopadem na Měsíc svou misi sonda LADEE zkoumající prach v těsné blízkosti nad povrchem Měsíce.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Měsíc Moře nepokoje

Newton 150/750 mm okular 6,5 mm iPhone 13

Další informace »