Úvodní  >  Související stránky k článku upgrade serveru

Související stránky k článku upgrade serveru

Karel MokrýOstatní

Výpadek serveru

Omlouváme se za včerejší výpadek serveru, způsobily jej problémy se SW.

Karel MokrýOstatní

nedostupnost serveru

Omlouváme se za nedostupnost serveru astro.cz v průběhu posledních dvou dnů. Problém způsobilo dočasné vyřazení domény astro.cz z top level domény .cz. Problém je již vyřešen.

Karel MokrýOstatní

upgrade serveru II

dnes od 19.00 dojde k plánovanému výpadku serveru. Provoz serveru by po té měl být brzy obnoven; nenastanou-li komplikace, bude to ještě týž večer. Důvodem výpadku je upgrade hardware serveru.

Karel MokrýOstatní

nedostupný server

Dobrý den, omlouváme se za nedostupnost serveru. Po víkendovém výpadku již server běží.

Karel MokrýOstatní

Omluva: chybějící písmena v článku "Jakou barvu má Měsíc?"

V článku J. Duška "Jakou barvu má Měsíc?" chyběla některá písmena. Článek byl původně v pořádku, při vkládání jsem jej vložil v jiném kódování. Chyba je již opravena, čtenářům i autorovi se omlouvám.

Karel MokrýMultimédia

přednáška Roberta Genta

přednáška Roberta GentaTi, kteří nebyli na pořednášce pana Genta si mohou poslechnout záznam z jeho přednášky v Praze. Ke stažení jsou také slidy z přednášky. přednáška - slidy přednáška - mp3

Karel MokrýOstatní

Útok hackera

Omlouváme se za problémy s dostupností a aktualizací těchto stránek v poslední době. Byly způsobeny útokem hackera.

Karel MokrýOstatní

Delší výpadek novinek

Vážení návštěvníci, omlouvám se vám za to, že zde nenaleznete po celý duben nové zprávy. Je to způsobeno mými cestovatelskými úmysly,které způsobí, že nebudu moci tyto stránky obnovovat. Děkuji vám za pochopení a věřím, že se na tuto stránku za měsíc opět vrátíte. Pavel Koten  

Karel MokrýOstatní

Omluva

Omlouvám se všem čtenářům Horkých astronomických novinek za to, že se zde během celého července neobjevila anijedna zpráva. Důvod je jednoduchý. Byl jsem off-line. Během následujících dvou měsíců může dojít ještě k kratším výpadkům(konference Meteoroids '98 a Jenam '98 + dovolená), ale od začátku října by mohly být novinky opět velmi často doplňované. Děkuji všem za pochopení.



16. vesmírný týden 2024

16. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 15. 4. do 21. 4. 2024. Měsíc bude v první čtvrti. Rozloučili jsme se s kometou 12P/Pons-Brooks. Z Ameriky dorazily zprávy i fotografie o úspěšném pozorování úplného zatmění Slunce i dvou komet během tohoto úkazu. Aktivita Slunce se konečně opět zvýšila. Proběhl také poslední start velké rakety Delta IV Heavy. SpaceX si připsala rekord v podobě dvacátého přistání prvního stupně Falconu 9. Před deseti roky ukončila dopadem na Měsíc svou misi sonda LADEE zkoumající prach v těsné blízkosti nad povrchem Měsíce.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

!

Další informace »