Úvodní strana  >  Společnost  >  Staň se členem  >  Osobní údaje členů ČAS

Osobní údaje členů ČAS

Jak zacházíme s osobními údaji členů ČAS

 

1. Rozsah zpracovávaných osobních údajů

Zpracováváme osobní údaje, které člen vyplnil při vstupu do ČAS v přihlášce ke členství.  

a. jméno a příjmení včetně titulů

b. datum narození

c. kontaktní adresa

d. e-mailová adresa

e. telefonní kontakt

f. pohlaví

2. Účel zpracovávání osobních údajů

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány výhradně za účelem fungování spolku, zejména rozesílání členského časopisu Astropis a věstníku Kosmické rozhledy, rozesílání pozvánek na akce ČAS, výběru členských příspěvků, apod.

3. Kdo a jakým způsobem bude osobní údaje zpracovávat

K Vašim osobním údajům mají přístup jen někteří volení funkcionáři ČAS prostřednictvím webové aplikace. Funkcionáři poboček a sekcí (typicky předseda a hospodář) vidí osobní údaje jen členů svých poboček a sekcí. Osobní údaje všech členů ČAS vidí předseda, místopředseda, tajemník, hospodář a správce cen ČAS. Editovat osobní údaje má oprávněna jen jedna osoba, kterou je jmenovaný správce členské databáze.

4. Po jakou dobu platí souhlas

Souhlas se zpracováním osobních údajů dle vymezených podmínek se uděluje na celou dobu trvání členství v ČAS.

5. Dobrovolnost udělení souhlasu, možnost jeho odvolání

Udělení souhlasu se zpracováním osobních údajů je zcela dobrovolné a nepodmiňuje žádné jiné plnění ze strany ČAS. Souhlas můžete kdykoliv odvolat, a to odesláním odvolání souhlasu na e-mailovou adresu cas@astro.cz.

6. Vaše práva jako subjektu údajů

Jako subjekt údajů poskytující souhlas se zpracováním osobních údajů:

 

  • Jste oprávněni požadovat od ČAS přístup ke svým osobním údajům a poskytnutí informací o nich a o jejich zpracovávání (např. o rozsahu, účelu, době zpracování), včetně práva na poskytnutí kopie zpracovávaných osobních údajů.
  • Jste oprávněni udělený souhlas kdykoliv odvolat.
  • Jste oprávněni písemně požádat ČAS o likvidaci (výmaz) svých osobních údajů (zejména v případě, kdy odvoláte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů či v případě, kdy osobní údaje již nejsou potřebné pro účel, pro který byly shromážděny či jinak zpracovávány). Od 25. 5. 2018 máte právo „být zapomenuti“ v případě, kdy by Vaše osobní údaje byly zveřejněny v internetovém prostředí (vymazání veškerých odkazů na Vaše osobní údaje, jejich kopie či replikace).
  • Od 25. 5. 2018 jste oprávněni získat své osobní údaje, které ČAS zpracovává na základě tohoto souhlasu, v běžně používaném, strukturovaném a strojově čitelném formátu a předat tyto údaje jinému správci.
  • V případě zpracování Vašich osobních údajů pro účely přímého marketingu máte od 25. 5. 2018 právo kdykoliv vznést námitku proti takovému zpracování. Uplatníte-li námitku, ČAS zpracování Vašich osobních údajů ukončí.
  • Dozvíte-li se nebo se domníváte, že ČAS provádí zpracování vašich osobních údajů, které je v rozporu s ochranou soukromého a osobního života nebo v rozporu se zákonem či nařízením, zejména jsou-li osobní údaje nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování, můžete na základě písemné žádosti
  1. vznést námitku proti zpracování
  2. požádat ČAS o vysvětlení
  3. požadovat, aby ČAS odstranila takto vzniklý stav, zejména se může jednat o blokování, provedení opravy, doplnění nebo likvidaci (výmaz) osobních údajů
  4. podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů


O autorovi

Petr Sobotka

Petr Sobotka

Petr Sobotka je od r. 2014 autorem Meteoru - vědecko-populárního pořadu Českého rozhlasu. 10 let byl zaměstnancem Astronomického ústavu AV ČR v Ondřejově. Je tajemníkem České astronomické společnosti. Je nositelem Kvízovy ceny za popularizaci astronomie 2012. Členem ČAS je od roku 1995.

Štítky: Gdpr


33. vesmírný týden 2018

33. vesmírný týden 2018

Přehled událostí na obloze od 13. 8. do 19. 8. 2018. Měsíc bude v první čtvrti. Nastává maximum meteorického roje Perseid. Večer je vidět Venuše, Jupiter a Saturn, celou noc Mars a nad ránem Neptun a Uran. Aktivita Slunce je stále velmi nízká. Na obloze připomínáme též kometu 21P a zákryt hvězdy planetkou Gotho. Sonda Parker Solar Probe je úspěšně na cestě ke Slunci.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

Leo Triplet (M65, M66, NGC3628)

Titul Česká astrofotografie měsíce za červenec 2018 obdržel snímek „Leo Triplet“, jehož autorem je Pavel Pech   Na noční obloze se nalézá nepřeberné množství zajímavých objektů či jejich skupin. Jednou z nich je i skupina tří galaxií, nazvaná též Leo Triplet. To proto, že ji na

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Mléčná dráha

Foceno v pondělí‎ ‎13‎. ‎srpna‎ ‎2018 0:53,15 s f/3,5 18 mm, ISO 12800

Další informace »