Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Experimentální show Úžasné divadlo fyziky
Jana Tichá Vytisknout článek

Experimentální show Úžasné divadlo fyziky

Úžasné divadlo fyziky
Úžasné divadlo fyziky
Jak může být fyzika úžasná a co nás na ní může udivovat? Možná si každý vybaví učebnu, školní lavice, fyzikální učební pomůcky. Pro někoho hodina ve škole, na kterou se vždy těšil, pro jiného "strašák" v podobě výpočtů a vzorečků. Že může být fyzika také krásná a magická? Že nás může také překvapovat a udivovat?

Fyzika je s námi každý den, i když už třeba do školy nechodíme a zapomínáme na ni. Nevěříte, že fyzika může být opravdovým dobrodružstvím? Přijďte se podívat na experimentální show, v podání uskupení ÚDiF složeného ze studentů a zaměstnanců Masarykovy univerzity Brno.

Členové týmu Bára Mikulecká a Honza Pavelka pro Vás přichystali úžasné představení. V hlavní roli vystoupí fyzika a experiment.

Máte-li odvahu objevovat a chuť poznávat, vydejme se společně za dobrodružstvím. Setkání všech, kdo se nebojí setkání s fyzikou i těch, kdo se třeba trochu bojí, ale jsou zvědaví, se uskuteční ve středu 23. března 2011 od 19.00 v sále Hvězdárny a planetária na Zátkově nábřeží v Českých Budějovicích.

Předprodej vstupenek od 16. března 2011 v otevíracích hodinách Hvězdárny a planetária.


Z důvodu velkého zájmu veřejnosti jsme přidali ještě jedno "představení" Úžasného divadla fyziky v podání skupiny ÚDiF z Brna. Představení se uskuteční ve středu 23. března 2011 v 17.00 v sále Hvězdárny a planetária na Zátkově nábřeží v Českých Budějovicích. Předprodej vstupenek na přidané představení zahájen v pátek 18. března 2011, možno zakoupit v otevíracích hodinách hvězdárny a planetária.

Hvězdárna a planetárium
Zátkovo nábřeží 4
370 01 České Budějovice
tel. 386 352 044 nebo též 380 123 333 (VoIP)
e-mail: hvezdarna@hvezdarnacb.cz
www.hvezdarnaCB.cz




O autorovi



19. vesmírný týden 2024

19. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 6. 5. do 12. 5. 2024. Měsíc bude v novu a čeká nás extrémně mladý srpek na večerní obloze. Slunce je hodně aktivní, nastaly silné erupce. Oblohu ozdobila slabá polární záře a nečekaně s ní se objevil i deorbitující horní stupeň Falconu 9. Planety jsou v tomto týdnu velmi obtížně viditelné. Pozorovat můžeme několik slabších komet. Na ranní obloze létají éta Aquaridy. K odvrácené straně Měsíce se vydala čínská sonda Chang’e 6 a na čínské orbitální stanici Tiangong se vyměnily tříčlenné posádky. Před 60 lety se narodil český astronom a popularizátor Václav Knoll. Před 15 lety proběhla poslední oprava vesmírného dalekohledu HST.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Polárna žiara 5.-6.5.2024

Polárna žiara 5.-6.5.2024

Další informace »