Úvodní strana  >  Články  >  Multimédia  >  Hlasujte v soutěži o nejnápaditější snímek Měsíce

Hlasujte v soutěži o nejnápaditější snímek Měsíce

Hlsujte o nejnápaditější snímek Měsíce v soutěži 2016.
Autor: Knihovna Mokré.

Jak si asi dobře pamatujete, po celé předchozí skoro 4 měsíce jste se mohli zapojit do fotosoutěže "Za všechno může Měsíc jen...", která hledá nejnápaditější portrét našeho kosmického souseda. Jednou z kategorií je i cena veřejnosti, a jméno jejího vítěze nyní stojí na vás. Hlasování probíhá do 12. října a mezi hlasujícími se bude losovat o vítěze drobné ceny.

Knihovna U Mokřinky, Česká astronomická společnost a pardubická hvězdárna vyhlásila 7. června fotografickou soutěž s názvem „Za všechno může Měsíc jen…“. Téma bylo velmi volné a záleželo jen na fantazii a důvtipu fotografa a samozřejmě také na štěstí. Do soutěže se mohl zapojit opravdu každý - zvítězit se dá ve třech kategoriích: odborná, estetický a cena veřejnosti. A právě o ceně veřejnosti můžete rozhodnout vy svým hlasem. Že se každý hlas počítá, potvrzuje i fakt, že i mezi hlasujícími se bude losovat o vítěze drobné ceny.

Podmínky hlasování

Do soutěže dorazilo neuvěřitelných 110 fotografií, takže máte opravdu z čeho vybírat. Odkaz na galerii soutěžních snímků najdete na stránce Knihovny Morké. Hlasování probíhá zasláním hlasu na e-mail kronika.mokre@seznam.cz do 12. 10. 2016 v následujícím formátu:

  • Jméno a příjmení:
  • Odkud jsem:
  • Kontakt - poštovní adresa: 
  • Hlasuji pro snímky číslo:

Kontakt je vyžadován z důvodu vylosování jednoho hlasujícího, který obdrží drobnou cenu. Pokud někdo kontakty neuvede, nebude zařazen do losování. Na hlasovacím lístku můžete uvést až 7 fotografií, které se vám líbí. Hlasovací lístek si zkopírujte do svého mejlu, do předmětu napište HLASOVÁNÍ FOTOSOUTĚŽ a odešlete.

Partneři soutěže

Partnery soutěže jsou: Hvězdárna barona Artura Krause v Pardubicích; Pavel Gabzdyl – fotograf, cestovatel, spisovatel a popularizátor astronomie; Petr Horálek – astrofotograf, cestovatel a popularizátor astronomie; Česká astronomická společnost; časopis Moje země a nakladatelství Albatros. Dalším významným partnerem soutěže se stal Královéhradecký kraj, který podobně jako ostatní věnoval nádherné ceny. Jednou z hlavních cen je pak také kniha Petra Horálka „Tajemná zatmění“ a "Dobytí jižního hvězdnatého ráje".

Všem partnerům patří poděkování za jejich podporu a věnování spousty krásných cen. Termín slavnostního vyhlášení upřesníme v průběhu září. Už nyní se ale můžete těšit na příjemnou akci přímo v Mokrém – odměnou pro účastníky bude přednáška Pavla Gabzdyla o „tajemném“ Měsíci, a pokud vyjde počasí, bude i pozorování noční oblohy.

Kontakty

Dagmar Honsnejmanová
knihovnice a organizátorka soutěže
E-mail: kronika.mokre@seznam.cz
Telefon: 601 339 859

Petr Komárek
vedoucí Hvězdárny barona Artura Krause v Pardubicích
Email: info@astropardubice.cz
Telefon: 603 165 366

Zdroje a doporučené odkazy:
[1] Rádi fotíte? Hledá se nejnápaditější snímek Měsíce!
[2] Knihovna Mokré - stránky soutěže



O autorovi

Redakce Astro.cz

Redakce Astro.cz

Redakce Astro.cz je tu od roku 1995, kdy stránky založil Josef Chlachula. Nejaktivnějším přispěvovatelem je od roku 2003 František Martinek. Šéfredaktorem byl v letech 2007 - 2009 Petr Kubala, v letech 2010 - 2017 Petr Horálek, od roku 2017 je jím Petr Sobotka. Zástupcem šéfredaktora je astrofotograf Martin Gembec. Facebookovému profilu ČAS se z redakce věnuje především Martin Mašek. Nejde o výdělečný portál. O to více si proto vážíme Vaší spolupráce! Kontakty na členy redakce najdete na samostatné stránce.

Štítky: Fotografická soutěž


17. vesmírný týden 2024

17. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 22. 4. do 28. 4. 2024. Měsíc bude v úplňku, meteorů z roje Lyrid proto mnoho neuvidíme. Slunce je pokryto hezkými malými skvrnami, které byly v nejaktivnější oblasti viditelné i okem přes patřičný filtr. Kometa 12P/Pons-Brooks už pozorovatelná není a jakmile to svit Měsíce umožní, nabídne obloha jen několik slabších komet. SpaceX letos uskutečnila už 40. start Falconu 9 a při příštím startu očekáváme už 300. přistání prvního stupně této rakety. Komunikace s helikoptérou Ingenuity již nebude možná, Perseverance jede pryč za dalšími výzkumem povrchu Marsu. Před 250 lety se narodil anglický astronom Francis Baily.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Hvězda Betelgeuse v souhvězdí Orionu

Fotoaparát Canon PowerShot SX10 IS

Další informace »