Úvodní strana  >  Fotogalerie  >  Česká astrofotografie měsíce  >  2006  >  Červenec  >  Pickeringův trojúhelník v řasové mlhovině v Labuti (NGC 6979).

Česká astrofotografie měsíce - Červenec 2006

Roztáhnout stránkuZúžit stránku

Pickeringův trojúhelník v řasové mlhovině v Labuti (NGC 6979).

Uznání a copyright: Ing. Martin Myslivec

Popis: Jedná se o nejslabší partie řasové mlhoviny mezi oběma hlavními oblouky. Vlákna mlhoviny tvoří charakteristický klínovitý útvar .

Technické údaje a postup:

Místo pořízení: Hradec Králové, Bělečko

Datum pořízení: 2.7.2006

Optika: Newton 210/1000mm vlastní výroby. Optika VOD Turnov, komakorektor MPCC Montáž: Upravená montáž EQ6, Pointace: OAG Tracekr III + TVGuider

Postup: Postup: 8 dílčích snímků ve formátu RAW pořízeno modifikovaným fotoaparátem Canon EOS300D (ATC CL-1 filtr + Baader UV/IR cut filtr), při citlivosti 800ASA, expozičními časy 8 minut. Snímky byly zpracovány pomocí SW SubRAW (aplikace darkframe + flatfield). V Adobe Photoshopu pak byla provedena korekce úrovní a ořez.

Štítky: ČAM
Přejít na kompletní výsledky


16. vesmírný týden 2024

16. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 15. 4. do 21. 4. 2024. Měsíc bude v první čtvrti. Rozloučili jsme se s kometou 12P/Pons-Brooks. Z Ameriky dorazily zprávy i fotografie o úspěšném pozorování úplného zatmění Slunce i dvou komet během tohoto úkazu. Aktivita Slunce se konečně opět zvýšila. Proběhl také poslední start velké rakety Delta IV Heavy. SpaceX si připsala rekord v podobě dvacátého přistání prvního stupně Falconu 9. Před deseti roky ukončila dopadem na Měsíc svou misi sonda LADEE zkoumající prach v těsné blízkosti nad povrchem Měsíce.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Měsíc Moře nepokoje

Newton 150/750 mm okular 6,5 mm iPhone 13

Další informace »