Úvodní  >  Související stránky k článku nedostupnost serveru

Související stránky k článku nedostupnost serveru

Karel MokrýOstatní

Výpadek serveru

Omlouváme se za včerejší výpadek serveru, způsobily jej problémy se SW.

Karel MokrýOstatní

upgrade serveru II

dnes od 19.00 dojde k plánovanému výpadku serveru. Provoz serveru by po té měl být brzy obnoven; nenastanou-li komplikace, bude to ještě týž večer. Důvodem výpadku je upgrade hardware serveru.

Karel MokrýOstatní

upgrade serveru

O víkendu a v několika následujících dench dojde k plánovanému upgradu našeho serveru. Případné výpadky se budeme snažitodstranit co nejrychleji.

Karel MokrýOstatní

nedostupný server

Dobrý den, omlouváme se za nedostupnost serveru. Po víkendovém výpadku již server běží.

Karel MokrýOstatní

Omluva: chybějící písmena v článku "Jakou barvu má Měsíc?"

V článku J. Duška "Jakou barvu má Měsíc?" chyběla některá písmena. Článek byl původně v pořádku, při vkládání jsem jej vložil v jiném kódování. Chyba je již opravena, čtenářům i autorovi se omlouvám.

Karel MokrýMultimédia

přednáška Roberta Genta

přednáška Roberta GentaTi, kteří nebyli na pořednášce pana Genta si mohou poslechnout záznam z jeho přednášky v Praze. Ke stažení jsou také slidy z přednášky. přednáška - slidy přednáška - mp3

Karel MokrýOstatní

Útok hackera

Omlouváme se za problémy s dostupností a aktualizací těchto stránek v poslední době. Byly způsobeny útokem hackera.

Karel MokrýOstatní

Delší výpadek novinek

Vážení návštěvníci, omlouvám se vám za to, že zde nenaleznete po celý duben nové zprávy. Je to způsobeno mými cestovatelskými úmysly,které způsobí, že nebudu moci tyto stránky obnovovat. Děkuji vám za pochopení a věřím, že se na tuto stránku za měsíc opět vrátíte. Pavel Koten  

Karel MokrýOstatní

Omluva

Omlouvám se všem čtenářům Horkých astronomických novinek za to, že se zde během celého července neobjevila anijedna zpráva. Důvod je jednoduchý. Byl jsem off-line. Během následujících dvou měsíců může dojít ještě k kratším výpadkům(konference Meteoroids '98 a Jenam '98 + dovolená), ale od začátku října by mohly být novinky opět velmi často doplňované. Děkuji všem za pochopení.



13. vesmírný týden 2024

13. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 25. 3. do 31. 3. 2024. Měsíc bude v úplňku a bude vidět stále později v noci. To umožní lepší pozorování komety 12P/Pons-Brooks. Na večerní obloze doplňuje jasný Jupiter ještě Merkur, který je v pondělí v maximální elongaci. Aktivitu Slunce oživily především dvě pěkné oblasti se skvrnami a hned následovaly i silné erupce. Na Sojuzu letí poprvé dvě ženy najednou. Ke startu se chystá poslední raketa Delta IV Heavy. Před 50 lety získala první detailní snímky Merkuru sonda Mariner 10.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

kometa 12P/Pons-Brooks v souhvězdí Labutě

Titul Česká astrofotografie měsíce za únor 2024 obdržel snímek „Kometa 12P/Pons-Brooks v souhvězdí Labutě“, jehož autorem je Jan Beránek.   Vlasatice, dnes jim říkáme komety, budily zejména ve středověku hrůzu a děs nejen mezi obyčejnými lidmi. Možná více se o ně zajímali panovníci.

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Měsíc z Malína

Měsíc ve stáří 9,4 dne

Další informace »