Úvodní strana  >  Společnost  >  Zásady zpracování osobních údajů

Zásady zpracování osobních údajů

Věřte nám, údaje jsou u nás v bezpečí, střežíme je a samozřejmě s nimi zacházíme v souladu s pravidly GDPR.

Níže vše popisujeme detailně a srozumitelně.

Společnost Česká astronomická společnost se sídlem v ulici Fričova 298,  251 65, Ondřejov, IČ:00444537, dále jen ČAS, zpracovává Vaše osobní údaje v následujícím rozsahu:

1. Rozsah zpracovávaných osobních údajů

Zpracováváme osobní údaje, jež společnost ČAS  získala na základě vyplnění formulářů na našem webu:

  1. jméno a příjmení
  2. e-mailová adresa
  3. webová adresa

2. Účel zpracovávání osobních údajů

Vaše osobní údaje budou zpracovávány:

  1. k marketingovým účelům společnosti ČAS, tj. zejména za účelem zasílání newsletterů dle § 7 zákona č. 480/2004 Sb., zákon o některých službách informační společnosti

3. Kdo a jakým způsobem bude osobní údaje zpracovávat

Společnost ČAS bude jakožto správce osobních údajů na základě Vašeho souhlasu zpracovávat Vaše osobní údaje ve výše vymezeném rozsahu a za výše vymezenými účely manuálně v písemné formě jakož i ve formě elektronické za použití automatizovaných systémů. Zpracovávat je budou vlastní zaměstnanci nebo zpracovatelé osobních údajů, tj. subjekty, které společnost ČAS  pověří dílčími zpracovatelskými činnostmi a se kterými zajistí zpracování osobních údajů v souladu s příslušnými právními předpisy a jejich ochranu prostřednictvím uzavření smlouvy o zpracování osobních údajů.

 4. Na jakou dobu je tento souhlas udělen

Souhlas se zpracováním osobních údajů dle vymezených podmínek se uděluje do odvolání.

5. Dobrovolnost udělení souhlasu, možnost jeho odvolání

Udělení souhlasu se zpracováním osobních údajů je zcela dobrovolné a nepodmiňuje žádné jiné plnění ze strany společnosti ČAS vůči Vám. Souhlas můžete kdykoliv odvolat, a to odesláním odvolání souhlasu na e-mailovou adresu: cas@astro.cz.

6. Vaše práva jako subjektu údajů

Jako subjekt údajů poskytující souhlas se zpracováním osobních údajů:

  1. Jste oprávněni požadovat od společnosti ČAS přístup ke svým osobním údajům a poskytnutí informací o nich a o jejich zpracovávání (např. o rozsahu, účelu, době zpracování), včetně práva na poskytnutí kopie zpracovávaných osobních údajů.
  2. Jste oprávněni udělený souhlas kdykoliv odvolat (blíže viz bod 5).
  3. Jste oprávněni písemně požádat společnost ČAS o likvidaci (výmaz) svých osobních údajů (zejména v případě, kdy odvoláte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů či v případě, kdy osobní údaje již nejsou potřebné pro účel, pro který byly shromážděny či jinak zpracovávány). Od 25. 5. 2018 máte právo „být zapomenut“ v případě, kdy by Vaše osobní údaje byly zveřejněny v internetovém prostředí (vymazání veškerých odkazů na Vaše osobní údaje, jejich kopie či replikace).
  4. Od 25. 5. 2018 jste oprávněni získat své osobní údaje, které společnost ČAS zpracovává na základě tohoto souhlasu, v běžně používaném, strukturovaném a strojově čitelném formátu a předat tyto údaje jinému správci.
  5. V případě zpracování Vašich osobních údajů pro účely přímého marketingu máte od 25. 5. 2018 právo kdykoliv vznést námitku proti takovému zpracování. Uplatníte-li námitku, společnost ČAS zpracování Vašich osobních údajů ukončí.
  6. Dozvíte-li se nebo se domníváte, že společnost ČAS provádí zpracování vašich osobních údajů, které je v rozporu s ochranou soukromého a osobního života nebo v rozporu se zákonem či nařízením, zejména jsou-li osobní údaje nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování, můžete na základě písemné žádosti
    1. vznést námitku proti zpracování
    2. požádat společnost ČAS o vysvětlení
    3. požadovat, aby společnost ČAS odstranila takto vzniklý stav, zejména se může jednat o blokování, provedení opravy, doplnění nebo likvidaci (výmaz) osobních údajů
    4. podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů


Štítky: Gdpr


11. vesmírný týden 2019

11. vesmírný týden 2019

Přehled událostí na obloze od 11. 3. do 17. 3. 2019. Měsíc bude v první čtvrti. Večer je vidět Mars a Uran. Ráno je nejvýše Jupiter a Saturn, Venuše už je jen velmi nízko nad obzorem. Kometa Iwamoto je na pomezí Vozky a Persea. Společné úsilí SpaceX a NASA vedlo k úspěšnému letu lodi Crew Dragon. Chystá se start kosmické lodi Sojuz MS-12 s třemi kosmonauty k ISS. Před 140 lety se narodil Albert Einstein a před 120 lety objevil W. Pickering měsíček Saturnu Phoebe.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

IC342_LHARGB

Titul Česká astrofotografie měsíce za únor 2019 obdržel snímek „IC 342“, jehož autorem je Robert Novotný   Ano, astronomie je někdy trochu strohá. IC 342. Nu, to je tedy název, řekne si laik. A možná si řekne i leckterý astronom. Zejména třeba ten, který zkoumá sluneční skvrny. Ve

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Spln Mesiaca

Spln Mesiaca snímaný: 20.03.2019 o 23:50 hod. seč.

Další informace »