Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Pracovní pozice – hvězdárna Karlovy Vary
redakce Vytisknout článek

Pracovní pozice – hvězdárna Karlovy Vary

Hvězdárna a radioklub Karlovy Vary Autor: Hvězdárna Karlovy vary
Hvězdárna a radioklub Karlovy Vary
Autor: Hvězdárna Karlovy vary
Hvězdárna Karlovy Vary hledá pracovníky na následující pracovní pozice: obchodní zástupce, projekty v oblasti grantů, odborný astronomický pracovník, demonstrátor (průvodce) programem hvězdárny, pracovník pro distribuci propagačních materiálů hvězdárny

1x pracovní pozice: Obchodní zástupce – fundraiser
Nástup: 1.9.2014
Požadavky: Schopnost a zkušenosti se zajišťováním vícezdrojové financování organizace v neziskovém sektoru. Nabídka produktů společnosti u vytipovaných firem a společností a vzdělávacích zařízeních Karlovarského, Plzeňského, Ústeckého a Středočeského kraje. Vlastní auto a řidičský průkaz B.

1x pracovní pozice: Projekty v oblasti grantů - fundraiser
Nástup: 1.9.2014
Požadavky: Úkolové psaní vytipovaných psaní projektů v určitém časovém období. Za vytipování a napsání projektu proplacení skutečně odpracovaných hodin, v případě schválení projektu možnost předem dohodnuté odměny, navíc pracovník může do projektu následně nastoupit jako placený projektový manažer a projekt administrovat.

1x pracovní pozice: Odborný astronomický pracovník
Nástup: 1.9.2014 - v rozsahu DPČ 0,5 úvazku, možnost postupného zvýšení pracovního úvazku.
Požadavky: Nejlépe amatérský astronom nebo učitel, který je v rámci této činnosti ochoten pracovat také jako vedoucí astronomického kroužku a klubu a rád by vedl jednou měsíčně víkendové akce pro děti jako jejich vedoucí. Pracovník turnusově vypomáhá s večerním a nočním pozorováním, provádí veřejnost, cca 14 dnů v měsíci.

3x pracovní pozice: Demonstrátor (průvodce) programem hvězdárny
Nástup: 1.7.2014
Požadavky: Průvodci denních i nočních programů pro veřejnost, pracovníci drží služby turnusově, případně dle konkrétní domluvy v případě exkursí z lázeňských hotelů. Vítána schopnost a zkušenosti s prováděním po prohlídkových trasách v jiných organizacích cestovního ruchu (např. muzea, hrady a zámky). Potřebná znalost alespoň jednoho světového jazyka na komunikační úrovni – Aj, Rj, Nj – v uvedených jazycích není potřeba znalost oborné terminologie. Pracovník s astronomickým přehledem vítán. Ve spolupráci s vedením společnosti mu bude nabídnuta možnost se podílet na tvorbě prohlídkových tras a programů pro veřejnost.

2x pracovní pozice: Pracovník pro distribuci propagačních materiálů hvězdárny
Nástup: možný okamžitě - od 1. 7. 2014
Distribuční místa: 1) okresy Karlovy a Sokolov – výlep plakátů na cca 7 míst trvale, 2) okres Cheb
Požadavky: pomoc s výrobou a distribucí programových letáčků a plakátů. Vhodné především jako brigáda pro studenty středních škol se schopností oslovit firmy.




O autorovi

Redakce Astro.cz

Redakce Astro.cz

Redakce Astro.cz je tu od roku 1995, kdy stránky založil Josef Chlachula. Nejaktivnějším přispěvovatelem je od roku 2003 František Martinek. Šéfredaktorem byl v letech 2007 - 2009 Petr Kubala, v letech 2010 - 2017 Petr Horálek, od roku 2017 je jím Petr Sobotka. Zástupcem šéfredaktora je astrofotograf Martin Gembec. Facebookovému profilu ČAS se z redakce věnuje především Martin Mašek. Nejde o výdělečný portál. O to více si proto vážíme Vaší spolupráce! Kontakty na členy redakce najdete na samostatné stránce.



13. vesmírný týden 2024

13. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 25. 3. do 31. 3. 2024. Měsíc bude v úplňku a bude vidět stále později v noci. To umožní lepší pozorování komety 12P/Pons-Brooks. Na večerní obloze doplňuje jasný Jupiter ještě Merkur, který je v pondělí v maximální elongaci. Aktivitu Slunce oživily především dvě pěkné oblasti se skvrnami a hned následovaly i silné erupce. Na Sojuzu letí poprvé dvě ženy najednou. Ke startu se chystá poslední raketa Delta IV Heavy. Před 50 lety získala první detailní snímky Merkuru sonda Mariner 10.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

kometa 12P/Pons-Brooks v souhvězdí Labutě

Titul Česká astrofotografie měsíce za únor 2024 obdržel snímek „Kometa 12P/Pons-Brooks v souhvězdí Labutě“, jehož autorem je Jan Beránek.   Vlasatice, dnes jim říkáme komety, budily zejména ve středověku hrůzu a děs nejen mezi obyčejnými lidmi. Možná více se o ně zajímali panovníci.

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Kometa 12P na soumračném nebi

Když počasí nespolupracuje.

Další informace »