Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Soutěž o nové logo pro Českou astronomickou společnost
redakce Vytisknout článek

Soutěž o nové logo pro Českou astronomickou společnost

Logo České astronomické společnosti
Logo České astronomické společnosti
Současné logo ČAS v poslední době přestává vyhovovat nárokům na použití - především logo neevokuje spojení s ČAS. Existuje mnoho talentovaných grafiků, kteří nám budou schopni s úkolem pomoci, proto se Česká astronomická společnost rozhodla vyhlásit soutěž o vytvoření nového návrhu loga.


Cíl soutěže

Cílem soutěže je návrh kvalitního loga pro Českou astronomickou společnost, které bude použitelné pro prezentační účely, www stránky, bannery, tisk a podobně. Těšíme se na spolupráci s autorem vítězného návrhu, ze které by měly vzejít tyto odvozené obrázky.

Podmínky pro přihlášení návrhu

  • Soutěž je otevřena pro všechny zájemce.
  • Do soutěže je možné přihlásit více návrhů.
  • Návrh loga by měl být vytvořen ve vektorové grafice ve formátu SVG. Volně šiřitelný editor vektorové grafiky lze stáhnout na stránkách inkscape.org. Součástí návrhu je kromě loga České astronomické společnosti také varianta loga pro server ČAS - www.astro.cz.
    V případě problémů s formátem svg, nás kontaktujte na logo@astro.cz
  • Přihlášky a návrhy prosím zašlete emailem na logo@astro.cz. Email by měl obsahovat plné jméno autora a jeho emailovou adresu, logo ve vektorovém formátu a jeho variantu pro astro.cz. V případě zájmu připojte krátký popis návrhu a odkaz na Vaše www stránky.
  • Všechny přihlášené návrhy budou obratem uloženy do galerie, kde budou jejich zmenšeniny veřejně dostupné.
  • Koncept loga by měl být jednoduchý a jasný a měl by se vztahovat k astronomii.
  • Logo by mělo mít přibližně čtvercový nebo kruhový tvar. Logo pro astro.cz může mít i jiný tvar.
  • Logo by mělo být snadno použitelné pro ikonky na webové prezentaci, reklamní proužky a tlačítka pro web, trička, štítky médií, atd.
  • Logo by mělo umožňovat adaptaci pro použití složkami ČAS či pro související aktivity (astronomická olympiáda, soutěže atp.)
  • Vlastní název společnosti Česká astronomická společnost může být umístěn za logem nebo pod ním.
  • Autor musí být držitelem veškerých autorských práv k návrhu; předlohy dalších stran lze použít pouze v případě souhlasu těchto stran se všemi body podmínek pro přihlášení návrhu.
  • Návrhy posoudí komise, kterou stanoví Výkonný výbor České astronomické společnosti.
  • Vyhlašovatel soutěže má právo vítězný návrh nevybrat.
  • Autor vítězného návrhu poskytne licenci na toto dílo společnosti Česká astronomická společnost výhradně ke všem způsobům užití a v neomezeném rozsahu.
  • Přihlášením návrhu jeho autor souhlasí s výše uvedenými body.

Uzávěrka soutěže

Návrhy lze do soutěže zasílat do 30. listopadu 2008. Pokud se sejde malé množství návrhů, soutěž bude prodloužena a posunutí uzávěrky bude oznámeno. Vítězné logo bude vybráno z přihlášených návrhů a bude ohlášeno o týden později.

Cena

Odměna za vítězné logo v soutěži činí 3 000 Kč.


Další informace budou průběžně na www.astro.cz/logo






O autorovi

Redakce Astro.cz

Redakce Astro.cz

Redakce Astro.cz je tu od roku 1995, kdy stránky založil Josef Chlachula. Nejaktivnějším přispěvovatelem je od roku 2003 František Martinek. Šéfredaktorem byl v letech 2007 - 2009 Petr Kubala, v letech 2010 - 2017 Petr Horálek, od roku 2017 je jím Petr Sobotka. Zástupcem šéfredaktora je astrofotograf Martin Gembec. Facebookovému profilu ČAS se z redakce věnuje především Martin Mašek. Nejde o výdělečný portál. O to více si proto vážíme Vaší spolupráce! Kontakty na členy redakce najdete na samostatné stránce.



16. vesmírný týden 2024

16. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 15. 4. do 21. 4. 2024. Měsíc bude v první čtvrti. Rozloučili jsme se s kometou 12P/Pons-Brooks. Z Ameriky dorazily zprávy i fotografie o úspěšném pozorování úplného zatmění Slunce i dvou komet během tohoto úkazu. Aktivita Slunce se konečně opět zvýšila. Proběhl také poslední start velké rakety Delta IV Heavy. SpaceX si připsala rekord v podobě dvacátého přistání prvního stupně Falconu 9. Před deseti roky ukončila dopadem na Měsíc svou misi sonda LADEE zkoumající prach v těsné blízkosti nad povrchem Měsíce.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Měsíc Moře nepokoje

Newton 150/750 mm okular 6,5 mm iPhone 13

Další informace »