Úvodní strana  >  Články  >  Kosmonautika  >  Rezervujte si svatbu ve vesmíru

Rezervujte si svatbu ve vesmíru

Raketové letadlo
Raketové letadlo
Pokud uvažujete o svatbě a nemůžete se dohodnout, jestli obřad proběhne v bydlišti nevěsty nebo ženicha? Mám pro vás řešení. Řekněte si své ANO ve vesmíru! Dnes to není nemožné, přesněji řečeno je to asi stejně obtížné, jako sehnat si 36 milionů korun. Právě tolik požaduje japonská firma za provedení beztížného obřadu.

Když jí dáte 240 milionů jenů, posadí vás do speciálního raketového letadla a to vás vynese do výšky 100 kilometrů, což je nepsaná hranice naší atmosféry. Během hodinového letu se tam na několik minut ocitnete ve stavu beztíže a právě v tu chvíli si řeknete své ano. Oddávající tam s vámi už nebude, kdo by mu to taky platil, že… Ten zůstane pěkně na Zemi a všechna povinná slova zazní ještě před startem.

Kromě prstýnků si s sebou můžete vzít až tři hosty, víc místa v letadle není. Startovat budete ze soukromého letiště v japonské Oklahomě. Firma očekává, že se jí budou hlásit především bohaté páry z Číny a také Perského zálivu - takže si při tankování rekordně drahého benzínu vzpomeňte, na co jim tím přispíváte. Sedm let uběhlo od prvního vesmírného letu turisty a teď tu máme rovnou svatby - tomu tedy říkám pokrok.

Jenom, aby je pak rozvod nepřišel na mnohem víc než svatba, tedy alespoň jednoho z nich jak to bývá… Ale třeba vesmírná manželství budou trvalejší. Možná se bude o něco lépe novomanželům pamatovat i po dvaceti letech ono "Co Bůh spojil, člověk nerozdělí", protože při svém slibu mu byli přeci jen o něco blíže než všichni ostatní.

Stránky firmy First Advantage






16. vesmírný týden 2024

16. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 15. 4. do 21. 4. 2024. Měsíc bude v první čtvrti. Rozloučili jsme se s kometou 12P/Pons-Brooks. Z Ameriky dorazily zprávy i fotografie o úspěšném pozorování úplného zatmění Slunce i dvou komet během tohoto úkazu. Aktivita Slunce se konečně opět zvýšila. Proběhl také poslední start velké rakety Delta IV Heavy. SpaceX si připsala rekord v podobě dvacátého přistání prvního stupně Falconu 9. Před deseti roky ukončila dopadem na Měsíc svou misi sonda LADEE zkoumající prach v těsné blízkosti nad povrchem Měsíce.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

!

Další informace »