Úvodní strana  >  Články  >  Multimédia  >  Náš vesmírný domov

Náš vesmírný domov

Sluneční soustava 2006
Sluneční soustava 2006
...aneb SLUNEČNÍ SOUSTAVA V KOSTCE. Chcete vědět kde ve vesmíru bydlíte? Zajímají vás výsledky získané kosmickými sondami k planetám sluneční soustavy? Chcete se projít po Marsu nebo po Venuši? Vidět detaily prstenců Saturnu, nejkrásnější planety sluneční soustavy? Spatřit jak obří planetu Jupiter, tak jeho největší měsíce? Podívat se na Pluto i další ledové světy na okraji sféry planet? Či dokonce získat typ na výlet do impaktního kráteru, ve kterém trénovali američtí astronauti před letem na Měsíc? To vše v digitální full HD projekci s kvalitním ozvučením.

Přijďte na multimediální přednášku pod názvem "Náš vesmírný domov", která bude vyprávěním o fascinujících objevech a poznatcích ze sluneční soustavy a poznejte naše nejbližší vesmírné okolí. Připravili ji pro Vás z nejnovějších zdrojů astronomové z českobudějovické Hvězdárny a planetária a Observatoře Kleť.

Přednáška se koná v úterý 26. ledna 2010 od 19:00 hodin v nově zrekonstruovaném a moderní technologií vybaveném kinosále českobudějovické Hvězdárny a planetária na Zátkově nábřeží. Předprodej vstupenek v otevíracích hodinách českobudějovické Hvězdárny.

Před přednáškou si můžete ve výstavní hale prohlédnout monumentální snímky naší Galaxie na výstavě GIGAGALAXY ZOOM vytvořené ve spolupráci s Evropskou jižní observatoří.

Hvězdárna a planetárium
Zátkovo nábřeží 4
370 01 České Budějovice
www.hvezdarnaCB.cz
tel: 386352044




O autorovi



16. vesmírný týden 2024

16. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 15. 4. do 21. 4. 2024. Měsíc bude v první čtvrti. Rozloučili jsme se s kometou 12P/Pons-Brooks. Z Ameriky dorazily zprávy i fotografie o úspěšném pozorování úplného zatmění Slunce i dvou komet během tohoto úkazu. Aktivita Slunce se konečně opět zvýšila. Proběhl také poslední start velké rakety Delta IV Heavy. SpaceX si připsala rekord v podobě dvacátého přistání prvního stupně Falconu 9. Před deseti roky ukončila dopadem na Měsíc svou misi sonda LADEE zkoumající prach v těsné blízkosti nad povrchem Měsíce.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

!

Další informace »