Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Konference SciCom - Domácí a zahraniční inspirace II.

Konference SciCom - Domácí a zahraniční inspirace II.

Hvězdárna a planetárium v Ostravě. Autor: Ostrava.cz.
Hvězdárna a planetárium v Ostravě.
Autor: Ostrava.cz.
Dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat na námi připravovanou konferenci SciCom - Domácí a zahraniční inspirace II. Termín setkání je stanoven na 12. - 13. listopadu 2013, čímž spadá do Týdne vědy a techniky. Místem konání je nová aula Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava.

Přestože do termínu konání zbývá necelý měsíc, věříme, že se nám společně podaří připravit zajímavý a atraktivní program a že stejně jako minulý rok si vzájemně vyměníme další spoustu zkušeností:

  • jak popularizovat vědu
  • jak komunikovat s veřejností
  • jak připravit atraktivní program pro návštěvníky
  • jak získat spolupracovníky a jak přesvědčit vědce, že jim popularizace může být užitečná
  • a mnoho, mnoho dalších.

Letos máme přislíbenou účast i vzácných zahraničních hostů z oblasti astronomie a planetárií. Chceme se věnovat praktickým ukázkám popularizační činnosti, takže jsme pozvali soutěžící s FameLabu k předvedení vystoupení, budeme se bavit o způsobech péče o talentované žáky, chceme společně zažít ukázku badatelsky orientované výuky. Pozvali jsme také pořadatele Academia filmu Olomouc a těšíme se, že Vám předvedeme náš první autorský pořad s celooblohovou projekcí pro planetárium a samozřejmě se těšíme právě na Vás a na Váš vlastní příspěvek.

Základní rámcovou osnovu témat, kterým je možné se věnovat a na něž společně můžeme zaměřit pozornost, společně s dalšími podrobnostmi a důležitými informacemi najdete na webové stránce konference zde: spb.vsb.cz/cs/okruhy/aktuality#top. Zde bude také k dispozici registrační formulář.

Pokud máte zájem prezentovat svou instituci, je to možné i formou loga, které letos zveřejníme na stránce partnerů konference zdarma. Pozvánku na konferenci můžete volně šířit dál všem, o nichž víte nebo aspoň tušíte, že by je témata mohla zajímat a setkání s účastníky inspirovat.

Stejně jako loni jsme pro Vás zarezervovali možnosti ubytování na studentských kolejích zde: www.hotelvsb.cz - při objednávání se odvolejte na konání konference SciCom.

V případě jakýchkoliv dotazů násneváhejte kontaktovat, osobně se velmi těším na setkání s Vámi.

Mgr. Ivana Češková
Hvězdárna a planetárium J. Palisy
Hornicko-geologická fakulta
VŠB - Technická univerzita Ostrava
mobil: 733 627 889




O autorovi



17. vesmírný týden 2024

17. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 22. 4. do 28. 4. 2024. Měsíc bude v úplňku, meteorů z roje Lyrid proto mnoho neuvidíme. Slunce je pokryto hezkými malými skvrnami, které byly v nejaktivnější oblasti viditelné i okem přes patřičný filtr. Kometa 12P/Pons-Brooks už pozorovatelná není a jakmile to svit Měsíce umožní, nabídne obloha jen několik slabších komet. SpaceX letos uskutečnila už 40. start Falconu 9 a při příštím startu očekáváme už 300. přistání prvního stupně této rakety. Komunikace s helikoptérou Ingenuity již nebude možná, Perseverance jede pryč za dalšími výzkumem povrchu Marsu. Před 250 lety se narodil anglický astronom Francis Baily.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Mesiac v prvej štvrti

Mesiac vo farbe, farby sú zvýraznené nastavením väčšej farebnej sýtosti. Niektoré vyvrelé horniny sú sfarbené do modra

Další informace »