Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Tábor ÚLeT+ vás zve za dobrodružstvím

Tábor ÚLeT+ vás zve za dobrodružstvím

Pokusy s kapalným dusíkem
Autor: ÚDiF

Úžasné divadlo fyziky (ÚDIF) z Brna pořádá i letos tábor mimo jiné pro středoškoláky a má na něm ještě volná místa. Pokud rádi objevujete svět kolem sebe, rádi vytváříte nové věci, chcete poznat nové přátele i se sami o sobě něco dozvědět nebo jen zažít nezapomenutelné dobrodružství, pak je tu pozvánka na letní tábor ÚLeT+. Tábor je programově bohatý. Jednu jeho rovinu tvoří experimenty a poznávání, ať již z oblasti fyziky, chemie nebo biologie. Druhou rovinu tvoří zážitková část programu, kde se fyzicky vyřádíte, zasmějete a dozvíte se více o sobě – kdo jste, co vás baví a kam kráčíte.

Přátelé fyziky a letního dobrodružství! 

Je vám více než 14 let? Rádi poznáváte svět? Neradi se nudíte? Pak jste ti praví!

Vydejte se  námi za poznáním, zkušeností a zábavou na akci plnou fyziky a zážitku. Pojeďte s námi na ÚLeT+!

ÚLeT+ titulní banner
ÚLeT+ titulní banner

ÚLeT+ je týdenní tábor, na kterém vás naučíme pájet i masírovat. Budete mít týden, při kterém se nestihnete ani na minutku nudit. Tábor je vhodný jak pro fyzikální nadšence a matfyzáky, tak pro fyzikální čtyřkaře - hlavní je chuť poznávat!

Kdy: 26. 7. – 2. 8.
Kde: nedaleko Fulneku 
Cena: 2750 Kč

Pokusy se střelným prachem, kuchyňská chemie, tekutý dusík a podobně nechybí v náplni tábora Autor: ÚDiF
Pokusy se střelným prachem, kuchyňská chemie, tekutý dusík a podobně nechybí v náplni tábora
Autor: ÚDiF

Tábor je vedený členy ÚDiFu, Divadla fyziky ÚDiF, kteří jsou vystudovaní fyzici a  dnes jezdí s experimenty jako kočovné science centrum, aby ukázali krásu fyziky všem bez výjimky. Vedle ÚDiFáků vedou tábor také Instruktoři Brno s letitými zkušenostmi zážitkových akcí - jestli ti něco říká šifrovačka Tmou neb zážitkovka Moravské hvozdy, tak to jsou oni. Takže o zábavu je na táboře postaráno!

Letos nás čeká výlet s cestovkou CK Schrödinger a podíváme se tak na největší objevy v různých světadílech, na tamější zvyklosti a možná ochutnáme i něco z místní kuchyně :) Poodhalím například téma analogové fotografie, pájení a programování, výrobu střelného prachu ... Ze zážitkového programu si vyzkoušíte, jaké to je žít v totalitním režimu, vyzkoušíte si velkou vzájemnou kooperační hru, ale hlavně si budete užívat pohodového léta plného her, nových přátel a nevšedních zážitků.

Více zde: http://taborulet.cz/

Za všechny ÚLeŤáky se na vás těší,
Bára Mikulecká

Na táboře ÚLeT+ se vžijete do role alchymistů a vědců Autor: ÚDiF
Na táboře ÚLeT+ se vžijete do role alchymistů a vědců
Autor: ÚDiF

 




O autorovi

Barbora Mikulecká

Barbora Mikulecká

Barbora Mikulecká (* 1988) je česká popularizátorka astronomie a fyziky. Podílí se zejména na různých osvětových show, jako je věda v ulicích, ve kterých předvádí fyziku světa kolem nás hravým a podmanivým způsobem. Jako členka týmu Úžasného divadla fyziky (ÚDiF) spolupracuje na přípravách neobvyklých i zdánlivě zcela běžných, ale fascinujících experimentů. Kromě astronomie a fyziky (zejména ve spolupráci s Hvězdárnou a planetáriem Brno) ji baví fotografování a turistika.

Štítky: ÚLeT


13. vesmírný týden 2024

13. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 25. 3. do 31. 3. 2024. Měsíc bude v úplňku a bude vidět stále později v noci. To umožní lepší pozorování komety 12P/Pons-Brooks. Na večerní obloze doplňuje jasný Jupiter ještě Merkur, který je v pondělí v maximální elongaci. Aktivitu Slunce oživily především dvě pěkné oblasti se skvrnami a hned následovaly i silné erupce. Na Sojuzu letí poprvé dvě ženy najednou. Ke startu se chystá poslední raketa Delta IV Heavy. Před 50 lety získala první detailní snímky Merkuru sonda Mariner 10.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

kometa 12P/Pons-Brooks v souhvězdí Labutě

Titul Česká astrofotografie měsíce za únor 2024 obdržel snímek „Kometa 12P/Pons-Brooks v souhvězdí Labutě“, jehož autorem je Jan Beránek.   Vlasatice, dnes jim říkáme komety, budily zejména ve středověku hrůzu a děs nejen mezi obyčejnými lidmi. Možná více se o ně zajímali panovníci.

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Kometa 12P/Pons-Brooks

Pořízeno fotoaparátem Canon EOS 7D přes NT Sky-Watcher 200/1000 na montáži GHEQ-5. Čas expozice 35s.

Další informace »