Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Úžasný Letní Tábor letos i pro středoškoláky. Zbývají poslední místa!

Úžasný Letní Tábor letos i pro středoškoláky. Zbývají poslední místa!

Nenechte si ujít tábor ÚLeT+ pro středoškoláky!
Autor: ÚLeT.

Zážitek a fyzika? To je ÚLeT Plus - Úžasný Letní Tábor pro středoškoláky. Nenech si jej ujít! Letos jsme se rozhodli rozšířit náš dětský tábor ÚLeT o středoškolskou větev. Poblíž Fulneku v Ostravské rázovité přírodě se odehraje jedinečný fyzikálně-experimentální tábor ÚLeT určený pro žáky 15 a více let. Termín ÚLeTu+ je 23. - 30. srpna 2016.

O co se jedná?

Každý den nás čeká fyzikální workshop. Zde momentka z výroby baterky. Autor: ÚLeT.
Každý den nás čeká fyzikální workshop. Zde momentka z výroby baterky.
Autor: ÚLeT.
Myšlenka vzniku tábora s fyzikální tématikou přišla od malé skupinky lidí, kteří si říkají ÚDiF Divadlo Fyziky. Již deset let se snažíme lidem ukazovat, že je fyzika může bavit a že ji mohou i porozumnět. Fyziku bereme jako nástroj k tomu, aby lidé přemýšleli nad jednoduchými věcmi kolem sebe, protože přestaneme-li přemýšlet, přestaneme-li se ptát ...

Hlavní téma ÚLeTu+ je tedy jak jinak než fyzika. A to její praktická část: budeme pájet, vyrábět, montovat, vrtat. Jedním z výrobků bude letos měřič radioaktivního záření, který si nejen vyrobíte, ale i odvezete domů, kde budete moci dále měřit.

Zabředneme i do první pomoci a vy si budete moci vyzkoušet opravdovou záchranu v nepříjemné situaci. U biologie chvíli zůstaneme a zájemci si vyzkouší práci se skalpelem na opravdové pitvě oka a srdce prasete. A mnohé a mnohé další. Vedle fyzikální části programu nás čeká celodenní výlet, táborák, spousta her a několik programů, které poodhalí i něco o nás samotných. Rozhodně tedy pojeďte se s námi ptát, přemýšlet a užít si prázdnin!

Zažijete bezmeznou zábavu!

Ale až na fyziku jsme příjemný tábor se vším všudy, hlavně se skvělou partou lidí. Autor: ÚLeT.
Ale až na fyziku jsme příjemný tábor se vším všudy, hlavně se skvělou partou lidí.
Autor: ÚLeT.
Tábor je jedinečný svými vedoucími. Ti jsou jak z řad vystudovaných fyziků, kteří profesionálně předvádějí fyziku v Divadle Fyziky ÚDiF, tak z řad Instruktorů Brno, kteří se věnují zážitkovým akcím pro mládež. Program tak sestává z her a workshopů zaměřených nejen na objevování světa skrze vlastní zkušenost, ale i sebepoznávání, tedy v čem jsme dobří a v čem slabší, jak se s tím vyrovnat, jaké jsou naše priority a jak respektovat ostatní v kolektivu s odlišnými názory. Vedoucí jsou skvělou partou mladých a nadšených lidí.

Na ÚLeT se sjíždíme z celé republiky. Letos poprvé zkoušíme jinou lokalitu, Pevnost u Funkenku dává dobré zázemí i přírodu v okolí. A i když už nebudeme na hvězdárně, noční pozorování hvězdné oblohy nás určitě nemine. Určitě nic neodkládejte a pojeďte s námi na ÚLeT+.

Kontakty a další informace

Mgr. Barbora Mikulecká
Organizátorka tábora a členka Úžasného Divadla Fyziky
Email: mikulecka.bara@gmail.com
Webové stránky: www.taborulet.cz

Zdroje a doporučené odkazy:
[1] Tábor ÚLeT plus - webové stránky
[2] Divadlo Fyziky ÚDiF

Převzato: ÚLeT - oficiální web



O autorovi

Barbora Mikulecká

Barbora Mikulecká

Barbora Mikulecká (* 1988) je česká popularizátorka astronomie a fyziky. Podílí se zejména na různých osvětových show, jako je věda v ulicích, ve kterých předvádí fyziku světa kolem nás hravým a podmanivým způsobem. Jako členka týmu Úžasného divadla fyziky (ÚDiF) spolupracuje na přípravách neobvyklých i zdánlivě zcela běžných, ale fascinujících experimentů. Kromě astronomie a fyziky (zejména ve spolupráci s Hvězdárnou a planetáriem Brno) ji baví fotografování a turistika.

Štítky: ÚLeT, Úžasný letní tábor Úpice, Úžasné divadlo fyziky


16. vesmírný týden 2024

16. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 15. 4. do 21. 4. 2024. Měsíc bude v první čtvrti. Rozloučili jsme se s kometou 12P/Pons-Brooks. Z Ameriky dorazily zprávy i fotografie o úspěšném pozorování úplného zatmění Slunce i dvou komet během tohoto úkazu. Aktivita Slunce se konečně opět zvýšila. Proběhl také poslední start velké rakety Delta IV Heavy. SpaceX si připsala rekord v podobě dvacátého přistání prvního stupně Falconu 9. Před deseti roky ukončila dopadem na Měsíc svou misi sonda LADEE zkoumající prach v těsné blízkosti nad povrchem Měsíce.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

!

Další informace »