Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Výsledky soutěže o Nejlepší vtip proti konci světa
redakce Vytisknout článek

Výsledky soutěže o Nejlepší vtip proti konci světa

Soutěž o nejlepší vtip o konci světa. Autor: ČAS.
Soutěž o nejlepší vtip o konci světa.
Autor: ČAS.
Konec světa je již úspěšně za námi a upřímně se mnohým ulevilo, neboť poslední dny před údajnou apokalypsou byly skutečně náročné. I redakce Astro.cz měla plné ruce práce s uklidňováním všech vystrašených lidí, kterým konec světa nedal spát. Měla ovšem i tu milou povinnost sledovat veřejné hlasování o nejlepší vtip o konci světa, což jako soutěž ve dvou kategoriích - psaný a kreslený vtip - vyhlásila na počátku roku 2012. Hlasování je již u konce, a tak nám nezbývá ta poslední a nejmilejší povinnost - vyhlásit výsledky.

Hlasování se zúčastnilo celkem 283 lidí (každý s maximálně třemi hlasy), 430 hlasů pak padlo v kategorii o nejlepší kreslený vtip a 235 hlasů na nejlepší psaný vtip. Museli jsme ovšem vyřadit neplatné hlasy těch, kteří hlasovali evidentně vícekrát a zadávali falešnou mailovou adresu. V obou kategorích to byl boj poměrně jasný a vítězům obou kategorií tak proto blahopřejeme k zaslouženému vítězství. Hlavní cenou je slíbená návštěva ondřejovské observatoře a drobné upomínkové předměty s astronomickou tématikou.

Výsledky hlasování v obou kategoriích můžete shlédnout v galerii kreslených a psaných vtipů

Nejlepší psaný vtip nám zaslala Veronika Baránková z Dolního Benešova. Vítězný vtip zní Jak poznáme, že se blíží konec světa? Na nebi se objeví nápis: Aplikace vykonala nepovolenou operaci a bude ukončena.

Vtip číslo 47. Autor: Adam Pelda.
Vtip číslo 47.
Autor: Adam Pelda.
Z více jak 70 snímků patří nejlepší kreslený vtip Adamu Peldovi z Dlouhé Vsi u Sušice. Děkujeme moc za něj.

Česká astronomická společnost spolu s Astronomickým ústavem AV ČR by ráda na závěr poděkovala všem účastníkům soutěže nejen za krásné soutěžní i nesoutěžní vtipy, ale i za významný příspěvek k udržení nadhledu a zdravého rozumu při tomto neobvyklém celosvětovém šílenství. Užijte si s co největším potěšením nový rok 2013 a rovněž (nejen) mimořádné nebeské úkazy v něm. Připomínáme, že nás čeká například částečné zatmění Měsíce na konci dubna nebo dvě pravděpodobně opravdu výrazné komety.




O autorovi

Redakce Astro.cz

Redakce Astro.cz

Redakce Astro.cz je tu od roku 1995, kdy stránky založil Josef Chlachula. Nejaktivnějším přispěvovatelem je od roku 2003 František Martinek. Šéfredaktorem byl v letech 2007 - 2009 Petr Kubala, v letech 2010 - 2017 Petr Horálek, od roku 2017 je jím Petr Sobotka. Zástupcem šéfredaktora je astrofotograf Martin Gembec. Facebookovému profilu ČAS se z redakce věnuje především Martin Mašek. Nejde o výdělečný portál. O to více si proto vážíme Vaší spolupráce! Kontakty na členy redakce najdete na samostatné stránce.

Štítky: Konec světa


16. vesmírný týden 2024

16. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 15. 4. do 21. 4. 2024. Měsíc bude v první čtvrti. Rozloučili jsme se s kometou 12P/Pons-Brooks. Z Ameriky dorazily zprávy i fotografie o úspěšném pozorování úplného zatmění Slunce i dvou komet během tohoto úkazu. Aktivita Slunce se konečně opět zvýšila. Proběhl také poslední start velké rakety Delta IV Heavy. SpaceX si připsala rekord v podobě dvacátého přistání prvního stupně Falconu 9. Před deseti roky ukončila dopadem na Měsíc svou misi sonda LADEE zkoumající prach v těsné blízkosti nad povrchem Měsíce.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

!

Další informace »