Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Hledáme specialistu a spolupracovníky

Hledáme specialistu a spolupracovníky

Nová hala v planetáriu v rámci projektu Vesmírná brána. Zdroj: HaP J. Palisy v Ostravě.
Nová hala v planetáriu v rámci projektu Vesmírná brána. Zdroj: HaP J. Palisy v Ostravě.
VŠB-Technická univerzita Ostrava hledá pro pracoviště Hvězdárny a planetária Johanna Palisy v rámci projektu "Vesmírná brána" odborníka na plný úvazek pro pozici technik - programátor.

Požadujeme:

Vzdělání: nejlépe SŠ a VŠ elektrotechnického směru nebo SŠ elektrotechnického směru a VŠ obor IT, multimédia a animace

Znalosti a dovednosti: pokročilá znalost: XML, Java, App inventor, OS MS Windows XP, Vista a 7, MS Office, Software pro nelineární střih videa
základní znalost: OS Microsoft Windows Server , skriptování a TCP/IP, Borland C++, PHP, SQL, WWW, animační software 3D studio MAX, Cinema4D apod., PC hardware a práce s elektronickými součástkami

Nabízíme:
- zajímavou, pestrou tvůrčí práci, aktivní podíl na realizaci projektu Vesmírná
- brána finanční odměnu dle možností operačního programu VaVpI
- nástup možný od 1. března 2012

Strukturovaný životopis zasílejte na adresu:
VŠB-Technická univerzita
Hvězdárna a planetárium J. Palisy
17. listopadu 15
708 33 Ostrava-Poruba
k rukám RNDr. Tomáše Gráfa, Ph.D.
nebo v elektronické podobě na adresu planetarium@vsb.cz.

Hvězdárna a planetárium Johanna Palisy zakládá databanku spolupracovníků, kteří jsou za dohodnutých podmínek ochotni rozšířit kreativní tým této instituce a podílet se na vzniku nových a původních pořadů v planetáriu a podobných produktů. Jedná se zejména o scénáristy či dramaturgy popularizačních a vzdělávacích pořadů s přírodovědeckou tématikou, zvukaře s vlastním nahrávacím studiem, kameramany, animátory, hudební skladatele, grafiky, tvůrce WWW stránek a programátory.

Zájemcům stačí vyplnit a odeslat formulář na této internetové adrese. Vámi zaslané informace nebudou poskytnuty dalším subjektům ani jinak zveřejněny. V případě konkrétní zakázky Vás oslovíme s nabídkou autorské smlouvy.

Některé akce Hvězdárny a planetária Johanna Palisy jsou natolik specifické a rozsáhlé, že je není možné zajistit pouze s kmenovými zaměstnanci. A tak touto cestou hledáme kontakty na "honorované dobrovolníky", kteří nám pomohou tyto akce realizovat.

Pokud byste rádi podali pomocnou ruku, stačí vyplnit a odeslat tento formulář.

Děkujeme Vám, že jste se rozhodli zařadit do databáze našich organizačních spolupracovníků. Konkrétní podmínky budou sjednány v okamžiku, kdy budete o spolupráci požádáni.




O autorovi

Martin Vilášek

Martin Vilášek

Martin Vilášek (*1970)

O astronomii se zajímá od svých šestnácti let, kdy zcela podlehl pohledu na hvězdnou oblohu a kouzlu Mléčné dráhy. S pozorováním začínal jako vlk samotář, a postupně se seznamoval s podobně „postiženými“ lidmi, s jejichž pomocí si postavil několik dalekohledů, které umístil do vlastní malé hvězdárny na zahradě za domem. Při studiu na vysoké škole začal docházet do ostravského planetária a od roku 1989 byl demonstrátorem na hvězdárně. Od roku 2003 vede Astronomický kurz pro veřejnost a v roce 2006 se stal stálým zaměstnancem. Podílí se na vzdělávacích programech pro školy i veřejnost, vytváří nové pořady pro planetárium a ve volných chvílích připravuje grafiku pro vzdělávací panely v expozicích planetária. Přesto, že se podmínky pro pozorování v Ostravě neustále zhoršují, je přesvědčen, že astronomie je ta nejdůležitější věda na světě a hvězdná obloha je to nejkrásnější, co může člověk svým zrakem spatřit.



13. vesmírný týden 2024

13. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 25. 3. do 31. 3. 2024. Měsíc bude v úplňku a bude vidět stále později v noci. To umožní lepší pozorování komety 12P/Pons-Brooks. Na večerní obloze doplňuje jasný Jupiter ještě Merkur, který je v pondělí v maximální elongaci. Aktivitu Slunce oživily především dvě pěkné oblasti se skvrnami a hned následovaly i silné erupce. Na Sojuzu letí poprvé dvě ženy najednou. Ke startu se chystá poslední raketa Delta IV Heavy. Před 50 lety získala první detailní snímky Merkuru sonda Mariner 10.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

kometa 12P/Pons-Brooks v souhvězdí Labutě

Titul Česká astrofotografie měsíce za únor 2024 obdržel snímek „Kometa 12P/Pons-Brooks v souhvězdí Labutě“, jehož autorem je Jan Beránek.   Vlasatice, dnes jim říkáme komety, budily zejména ve středověku hrůzu a děs nejen mezi obyčejnými lidmi. Možná více se o ně zajímali panovníci.

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Měsíc z Malína

Měsíc ve stáří 9,4 dne

Další informace »