Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Hledáme specialistu a spolupracovníky

Hledáme specialistu a spolupracovníky

Nová hala v planetáriu v rámci projektu Vesmírná brána. Zdroj: HaP J. Palisy v Ostravě.
Nová hala v planetáriu v rámci projektu Vesmírná brána. Zdroj: HaP J. Palisy v Ostravě.
VŠB-Technická univerzita Ostrava hledá pro pracoviště Hvězdárny a planetária Johanna Palisy v rámci projektu "Vesmírná brána" odborníka na plný úvazek pro pozici technik - programátor.

Požadujeme:

Vzdělání: nejlépe SŠ a VŠ elektrotechnického směru nebo SŠ elektrotechnického směru a VŠ obor IT, multimédia a animace

Znalosti a dovednosti: pokročilá znalost: XML, Java, App inventor, OS MS Windows XP, Vista a 7, MS Office, Software pro nelineární střih videa
základní znalost: OS Microsoft Windows Server , skriptování a TCP/IP, Borland C++, PHP, SQL, WWW, animační software 3D studio MAX, Cinema4D apod., PC hardware a práce s elektronickými součástkami

Nabízíme:
- zajímavou, pestrou tvůrčí práci, aktivní podíl na realizaci projektu Vesmírná
- brána finanční odměnu dle možností operačního programu VaVpI
- nástup možný od 1. března 2012

Strukturovaný životopis zasílejte na adresu:
VŠB-Technická univerzita
Hvězdárna a planetárium J. Palisy
17. listopadu 15
708 33 Ostrava-Poruba
k rukám RNDr. Tomáše Gráfa, Ph.D.
nebo v elektronické podobě na adresu planetarium@vsb.cz.

Hvězdárna a planetárium Johanna Palisy zakládá databanku spolupracovníků, kteří jsou za dohodnutých podmínek ochotni rozšířit kreativní tým této instituce a podílet se na vzniku nových a původních pořadů v planetáriu a podobných produktů. Jedná se zejména o scénáristy či dramaturgy popularizačních a vzdělávacích pořadů s přírodovědeckou tématikou, zvukaře s vlastním nahrávacím studiem, kameramany, animátory, hudební skladatele, grafiky, tvůrce WWW stránek a programátory.

Zájemcům stačí vyplnit a odeslat formulář na této internetové adrese. Vámi zaslané informace nebudou poskytnuty dalším subjektům ani jinak zveřejněny. V případě konkrétní zakázky Vás oslovíme s nabídkou autorské smlouvy.

Některé akce Hvězdárny a planetária Johanna Palisy jsou natolik specifické a rozsáhlé, že je není možné zajistit pouze s kmenovými zaměstnanci. A tak touto cestou hledáme kontakty na "honorované dobrovolníky", kteří nám pomohou tyto akce realizovat.

Pokud byste rádi podali pomocnou ruku, stačí vyplnit a odeslat tento formulář.

Děkujeme Vám, že jste se rozhodli zařadit do databáze našich organizačních spolupracovníků. Konkrétní podmínky budou sjednány v okamžiku, kdy budete o spolupráci požádáni.




O autorovi

Martin Vilášek

Martin Vilášek

Martin Vilášek (*1970)

O astronomii se zajímá od svých šestnácti let, kdy zcela podlehl pohledu na hvězdnou oblohu a kouzlu Mléčné dráhy. S pozorováním začínal jako vlk samotář, a postupně se seznamoval s podobně „postiženými“ lidmi, s jejichž pomocí si postavil několik dalekohledů, které umístil do vlastní malé hvězdárny na zahradě za domem. Při studiu na vysoké škole začal docházet do ostravského planetária a od roku 1989 byl demonstrátorem na hvězdárně. Od roku 2003 vede Astronomický kurz pro veřejnost a v roce 2006 se stal stálým zaměstnancem. Podílí se na vzdělávacích programech pro školy i veřejnost, vytváří nové pořady pro planetárium a ve volných chvílích připravuje grafiku pro vzdělávací panely v expozicích planetária. Přesto, že se podmínky pro pozorování v Ostravě neustále zhoršují, je přesvědčen, že astronomie je ta nejdůležitější věda na světě a hvězdná obloha je to nejkrásnější, co může člověk svým zrakem spatřit.



30. vesmírný týden 2024

30. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 22. 7. do 28. 7. 2024. Měsíc po úplňku je vidět především v druhé polovině noci a dopoledne. Planety jsou nejlépe vidět ráno a Saturn už od půlnoci. Zlepšuje se už i viditelnost Marsu s Jupiterem. Aktivita Slunce je na střední úrovni. Po večerních přeletech ISS tu máme její přelety přes Slunce a Měsíc. Sledujeme dění kolem návratu Falconů do služby i kolem lodi Starliner. Uplynulo 105 let od narození významného českého astronoma Luboše Perka, který zemřel teprve nedávno ve věku 101 let.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

Oblouk polární záře nad Mikulovem a Svatým kopečkem

Titul Česká astrofotografie měsíce za červen 2024 obdržel snímek „Oblouk polární záře nad Mikulovem a Svatým kopečkem“, jehož autorem je Vlastimil Vojáček.     Polární záře. Kdo by ji neznal. Byť třeba jen ze slavné divadelní hry Divadla Járy Cimrmana „Dobytí severního

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Sluneční skvrny

Další informace »