Úvodní strana  >  Články  >  Ostatní  >  Podílejte se na tvorbě obsahu pro náš web a instagramový účet!
Jan Herzig Vytisknout článek

Podílejte se na tvorbě obsahu pro náš web a instagramový účet!

Mléčná dráha nad Českým rájem
Autor: Daniel Kurtin

Zajímáte se o vesmír? Baví vás astronomie, fyzika nebo kosmonautika? Rádi o těchto tématech informujete své přátele? Nevadí vám psát různé texty? Nebo snad fotíte oblohu či řešíte Astronomickou olympiádu?

Jestliže alespoň na část z předchozích otázek můžete odpovědět slovem ano, je naše nabídka právě pro vás. Hledáme další dobrovolníky, pro které je vesmír vášní, kterou chtějí předávat dále a šířit povědomí o ní. Nepotřebujeme vědce, vysokoškolské studenty či další jinak vysoce vzdělané lidi. Stačí základní povědomí o astronomii spolu se schopností psaní. Nízký věk (třeba již od 11 nebo 12 let) není překážkou, ba dokonce výhodou.

V případě zájmu můžete psát příspěvky pro tento profil podobné těm, které zde pravidelně vychází, nebo můžete přijít třeba s pravidelnou sérií příspěvků s jedním tématem či nějakým úplně novým nápadem. Vedle toho můžete také psát články pro náš web astro.cz. Někdy se tyto dvě aktivity prolínají, když se delší instagramové příspěvky stanou základem článků pro web.

Pokud Vás tento příspěvek zaujal, neváhejte se ozvat na mail herzig@astro.cz nebo nám napište zprávu na náš Instagram či Facebook.




O autorovi

Jan Herzig

Jan Herzig

Narodil se roku 2008 v Plzni, žije v Horšovském Týně. Studuje na Gymnáziu J. Š. Baara v Domažlicích. Vesmír ho uchvátil v 11 letech, nyní mu věnuje většinu svého času. Věnuje se teoretické i praktické astronomii. Na teoretické obdivuje možnost popsání vesmíru pomocí elegantních rovnic. V souvislosti s praktickou ho fascinuje pohled na vesmír vlastníma očima i svým dvaceticentimetrovým dalekohledem. Baví ho i popularizace astronomie a kosmonautiky, a to jak psaním článků, tak komentováním na youtube či v rádiu. V posledních třech letech se čtyřikrát umístil na vítězných pozicích ve finálových kolech Astronomické olympiády. Na XXVI. Mezinárodní astronomické olympiádě získal bronzovou medaili, na I. a II. Mezinárodní olympiádě v astronomii a astrofyzice pro juniory zlatou medaili, ve druhém případě k tomu dosáhl na 1. místo v Evropě. Správce Instagramu ČAS.

Štítky: Facebook ČAS, Instagram ČAS, Astro.cz


17. vesmírný týden 2024

17. vesmírný týden 2024

Přehled událostí na obloze a v kosmonautice od 22. 4. do 28. 4. 2024. Měsíc bude v úplňku, meteorů z roje Lyrid proto mnoho neuvidíme. Slunce je pokryto hezkými malými skvrnami, které byly v nejaktivnější oblasti viditelné i okem přes patřičný filtr. Kometa 12P/Pons-Brooks už pozorovatelná není a jakmile to svit Měsíce umožní, nabídne obloha jen několik slabších komet. SpaceX letos uskutečnila už 40. start Falconu 9 a při příštím startu očekáváme už 300. přistání prvního stupně této rakety. Komunikace s helikoptérou Ingenuity již nebude možná, Perseverance jede pryč za dalšími výzkumem povrchu Marsu. Před 250 lety se narodil anglický astronom Francis Baily.

Další informace »

Česká astrofotografie měsíce

ic2087

Titul Česká astrofotografie měsíce za březen 2024 obdržel snímek „IC 2087“, jehož autorem je Zdeněk Vojč     Souhvězdí Býka je plné zajímavých astronomických objektů. Tedy fakticky ne toto souhvězdí, ale oblast vesmíru, kterou nám na naší obloze souhvězdí Býka vymezuje. Najdeme

Další informace »

Poslední čtenářská fotografie

Slunce

Slunce v H-alfa Jindřichův .Hradec

Další informace »